05/11/2021 06/11/2021 Εξιτήριο από το νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, στο οποίο εισήχθη για την τοποθέτηση στέντ, πήρε την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την είδηση έκανε γνωστή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε επίκαιρη ανάρτησή του: «Ευχαριστούμε τον Θεό. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε μόλις εξιτήριο από το νοσοκομείο, με καλή υγεία και καλή διάθεση»....
05 Νοεμβρίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 15:41

Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, στο οποίο εισήχθη για την τοποθέτηση στέντ, πήρε την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε επίκαιρη ανάρτησή του: «Ευχαριστούμε τον Θεό. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε μόλις εξιτήριο από το νοσοκομείο, με καλή υγεία και καλή διάθεση».

 

 

Τις ευχές τους στον Οικουμενικό Πατριάρχη για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχαν χθες καθώς και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος με Επιστολές συμπαθείας που απέστειλαν. 

Από την πλευράς της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τις ευχές εξέφρασε και την προσδοκία σύντομα να συναντηθούν στην Αθήνα την οποία αναμένεται να επισκεφθεί ο Παναγιώτατος από τις 20 Νοεμβρίου. Ευχές έστειλαν επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Ικανοποίηση στην Ιατρική ομάδα

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που επέβλεπε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Γιώργος Ντάνγκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας ότι η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και ότι οι γιατροί προνόησαν ώστε να υπάρξει μια πιο ολιστική διαχείριση του ιατρικού προβλήματος που εμφανίστηκε.

O επικεφαλής γιατρός εξέφρασε την εκτίμηση ότι το απαιτητικό πρόγραμμα της περιοδείας που πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις ΗΠΑ δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αντίκτυπο στην υγεία του. Όπως τόνισε, «κατά τη γνώμη μου όχι (δεν επηρέασε). Τα πήγε μια χαρά και νομίζω ότι επέδειξε εξαιρετική δεινότητα και αντοχή σε συνδυασμό με όλο αυτό το πολύ δύσκολο πρόγραμμα το οποίο είχε.

Και νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην τεράστια θέληση την οποία είχε για να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη και να γνωρίσει όλη την ομογένεια της Αμερικής από κοντά και νομίζω ότι η ψυχολογία πάντα παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση και των καρδιακών παθήσεων αλλά και όλων των παθήσεων. Νομίζω ότι αν δεν είχε αυτό το επιπλέον κίνητρο για την επίσκεψη, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Νομίζω ότι είχε εκπληκτική αντοχή, επιμονή αλλά και τιτάνια ψυχική δύναμη».

Αμερικής: “Υπερήφανοι για τους Έλληνες γιατρούς μας”

«Είμαστε υπερήφανοι σαν Έλληνες και για τους γιατρούς μας. Ο Πατριάρχης ήρθε άρρωστος και φεύγει υγιέστατος». Με αυτή τη δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αποτύπωσε την εκτίμηση του για τη πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Όπως αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την πρόσφατη νοσηλεία του Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον διαπιστώθηκε η ανάγκη για περαιτέρω εξετάσεις, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα.

Όπως ανέφερε, «αποδεικνύεται πως ό,τι γίνεται στον κόσμο γίνεται με την πρόνοια του Θεού. Φαίνεται ότι ο Θεός αγαπάει τον Πατριάρχη μας και το γεγονός ότι αυτό το ταξίδι έγινε τελικά ήταν και αυτό πρόνοια του Θεού.

Αν δεν είχε γίνει, το χρόνιο νόσημα από το οποίο υπέφερε ο Πατριάρχης δεν θα ερχόταν στην επιφάνεια, δεν θα το διαγίγνωσκαν οι Έλληνες γιατροί μας με τόση αποτελεσματικότητα και ευστοχία, δεν θα βρισκόταν ο Πατριάρχης στα χέρια του μόνου γιατρού στον κόσμο ο οποίος κάνει αυτήν την επέμβαση χωρίς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Εδώ, στο Mount Sinai, ο κ. Ντάνγκας είναι ο μόνος που κάνει αυτή την επέμβαση χωρίς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Ο Πατριάρχης καθ´ όλη τη διάρκεια της επέμβασης συζητούσε με τους γιατρούς για διαφορά θέματα πνευματικά και του έκαναν ερωτήσεις για θρησκευτικά θέματα και απαντούσε για όλα-δεν αισθάνθηκε καμία ενόχληση- είχε μόνο την ανθρώπινη ανησυχία που έχουμε όταν ξέρουμε ότι είμαστε ξαπλωμένοι κι ένα καλώδιο τριγυρίζει μέσα στην καρδιά μας. Ήταν πολύ καλά και τώρα είναι ακόμη καλύτερα. Μετά το τέλος της εγχείρησης είπε “ δόξα τω Θεώ και πάντων ένεκεν”».

Ευχές από ΠτΔ και Πρωθυπουργό

Την προσδοκία της να τον συναντήσει σύντομα στην Αθήνα εξέφρασε μαζί με τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την ευχαρίστησε για τις ευχές της και ανέφερε ότι προσβλέπει στην προσεχή συνάντησή τους.

Τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εξέφρασε μέσα από το το twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις ευχές της μετέφερε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως η οποία τονίζει στην ανάρτησή της στο twitter ότι “τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας στην Αθήνα”.

 

ΠΗΓΕΣ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ / ΑΠΕ ΜΠΕ /ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων