15/09/2023 15/09/2023 Συνεχίστηκε χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, για τρίτη ημέρα, η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Εσθονία.  Το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος παρέστησαν στην ειδική τελετή παρουσίασης της επετειακής έκδοσης γραμματοσήμων για τα 100 χρόνια Αυτονομίας της Εκκλησίας της Εσθονίας....
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 14:12

Επετειακή έκδοση γραμματοσήμων για τα 100 χρόνια Αυτονομίας της Εκκλησίας της Εσθονίας

Διαδώστε:
Επετειακή έκδοση γραμματοσήμων για τα 100 χρόνια Αυτονομίας της Εκκλησίας της Εσθονίας

Συνεχίστηκε χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, για τρίτη ημέρα, η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Εσθονία. 

Το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος παρέστησαν στην ειδική τελετή παρουσίασης της επετειακής έκδοσης γραμματοσήμων για τα 100 χρόνια Αυτονομίας της Εκκλησίας της Εσθονίας.

Την επετειακή έκδοση παρουσίασε ο κ. Mart Magi, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Omniva, της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας της Εσθονίας.

Να σημειωθεί ότι η ενότητα των τεσσάρων γραμματοσήμων απεικονίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, επειδή συνέβαλε καθοριστικά στην ανασύσταση της Αυτόνομου Εκκλησίας της Εσθονίας το 1996 και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο, σημερινό Προκαθήμενο της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και τον αοίδιμο Οικουμενικό Πατριάρχη Μελέτιο ΙΔ´ (Μεταξάκη), που παραχώρησε το Αυτόνομο καθεστώς, το 1923, και τον πρώτο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Εσθονίας, μακαριστό Μητροπολίτη Αλέξανδρο.

Επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ταλλίν. Την ίδια ημέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ταλλίνης κ. Στέφανο και την συνοδεία του είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Ταλλίν κ. Mihhail Kõlvart, στο ιστορικό Μέγαρο του Δημαρχείου της Πρωτεύουσας της Εσθονίας.

Δείτε αναλυτικά: Η τρίτη ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων