24/11/2020 24/11/2020 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Βλάση, είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  “Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουµενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο επικοινώνησε τηλεφωνικώς, το Σάββατο, 21 Νοεµβρίου 2020, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Εξοχ. κ. Κωνσταντίνος Βλάσης”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου. Υπενθυμίζεται πως, ο κ. Βλάσης, συμμετείχε...
24 Νοεμβρίου, 2020 - 18:58

Επικοινωνία με τον Κώστα Βλάση είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Επικοινωνία με τον Κώστα Βλάση είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Βλάση, είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 

“Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουµενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο επικοινώνησε τηλεφωνικώς, το Σάββατο, 21 Νοεµβρίου 2020, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Εξοχ. κ. Κωνσταντίνος Βλάσης”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Υπενθυμίζεται πως, ο κ. Βλάσης, συμμετείχε στη διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την «Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας», την οποία διοργάνωσε η Πολωνία στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2020 και πήραν μέρος περίπου εξήντα κράτη, διεθνείς οργανισμοί και ΜΚΟ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε κάνει κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ειδική μνεία στη συμπεριφορά της Τουρκίας σε ζητήματα σεβασμού θρησκευτικής ελευθερίας και έκφρασης. Αρχικά, είχε σημείωσε την επιμονή της γείτονος να μην αποδέχεται την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ενώ ταυτόχρονα επανέλαβε το πάγιο αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Επίσης ο Οικουµενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολοµαίος δέχθηκε σε ακρόαση κατά το διήμερο 20 – 21 Νοεμβρίου:

– Τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ιάκωβο Krochak, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία, για τα ονοµαστήριά του.

– Τον Εξοχ. κ. Johannes Regenbrecht, νέο Γενικό Πρόξενο της Οµοσπονδιακής Δηµοκρατίας της Γερµανίας στην Πόλη, µαζί µε την συνεργάτιδά του Ευγεν. κ. Jenny Ronitz.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων