04/08/2023 04/08/2023 Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, πολυμελής όμιλος Αρχόντων του Θρόνου από την Μητρόπολη Σικάγου και άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με τη συνοδεία νέων, προκειμένου κυρίως η νέα γενιά της εκεί Ομογένειας να γνωρίσει από κοντά την Θεολογική Σχολή, την ιστορία και την προσφορά της. Τους επισκέπτες...
04 Αυγούστου, 2023 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 13:49

Επίσκεψη Αρχόντων του Θρόνου από την Αμερική στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Επίσκεψη Αρχόντων του Θρόνου από την Αμερική στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, πολυμελής όμιλος Αρχόντων του Θρόνου από την Μητρόπολη Σικάγου και άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με τη συνοδεία νέων, προκειμένου κυρίως η νέα γενιά της εκεί Ομογένειας να γνωρίσει από κοντά την Θεολογική Σχολή, την ιστορία και την προσφορά της.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, μετά της περί αυτόν αδελφότητος, ο οποίος, κατά τον χαιρετισμό του, στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής, μίλησε για την ιστορία της, για τη σημασία της για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και για το θλιβερό γεγονός της αναστολής της λειτουργίας της προ 52 ετών.

Ακολούθως, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην βιβλιοθήκη, τις αίθουσες διδασκαλίας, το ναΰδριο και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων