15/02/2023 15/02/2023 Κληρικοί και φοιτητές της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, υπό  τους Μητροπολίτες  Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσενίου και Όουλου κ. Ηλία καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χάμινα κ. Σεργίου, επισκέφθηκαν την  Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, μετά της περί αυτόν αδελφότητος. Απευθυνόμενος...
15 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2023 - 19:58

Επίσκεψη κληρικών της Εκκλησίας της Φιλλανδίας στη Χάλκη

Διαδώστε:
Επίσκεψη κληρικών της Εκκλησίας της Φιλλανδίας στη Χάλκη

Κληρικοί και φοιτητές της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, υπό  τους Μητροπολίτες  Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσενίου και Όουλου κ. Ηλία καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χάμινα κ. Σεργίου, επισκέφθηκαν την  Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, μετά της περί αυτόν αδελφότητος. Απευθυνόμενος προς τους επισκέπτες, ο Καθηγούμενος τούς καλωσόρισε στο ιστορικό εκπαιδευτικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφερόμενος τόσο στην λαμπρά ιστορία και προσφορά του, όσο και στην αδήριτο ανάγκη για την Μητέρα Εκκλησία νά έχει την δυνατότητα να καταρτίζει τους κληρικούς της στην Θεολογική Σχολή, στην ιστορική Έδρα της.

Κατόπιν, οι υψηλοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, το Μέγα Συνοδικό, την ιστορική Βιβλιοθήκη, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ, τέλος, παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων