19/05/2024 19/05/2024 Δεκαμελής όμιλος Καθηγητών και φοιτητών της Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας στο Joensuu, υπό την ηγεσία του εκ Φιλλανδίας καταγομένου ιερομονάχου Δαμασκηνού Ξενοφωντινού, Καθηγητού της Σχολής, και του Σχολάρχου, πρεσβυτέρου Μιχαήλ Sidoroff, επισκέφθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου, την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Οι Καθηγητές και οι φοιτητές έγιναν δεκτοί στο Μέγα...
19 Μαΐου, 2024 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2024 - 10:53

Επίσκεψη προσκυνητών από την Θεολογική Σχολή της Φιλλανδίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Επίσκεψη προσκυνητών από την Θεολογική Σχολή της Φιλλανδίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Δεκαμελής όμιλος Καθηγητών και φοιτητών της Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας στο Joensuu, υπό την ηγεσία του εκ Φιλλανδίας καταγομένου ιερομονάχου Δαμασκηνού Ξενοφωντινού, Καθηγητού της Σχολής, και του Σχολάρχου, πρεσβυτέρου Μιχαήλ Sidoroff, επισκέφθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου, την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Οι Καθηγητές και οι φοιτητές έγιναν δεκτοί στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος τους καλωσόρισε, μιλώντας τους για την ιστορία και την προσφορά της Σχολής στην Ορθόδοξο Εκκλησία και τον διαχριστιανικό κόσμο.

Ακολούθως, ο Καθηγούμενος δέχθηκε τεσσαρακονταμελή όμιλο προσκυνητών από την ενορία Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με επικεφαλής τον εφημέριο τους, π. Συμεών Συνοδινό.

Αμφότεροι οι όμιλοι των επισκεπτών ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, στις παλαιές αίθουσες διδασκαλίας και την σημαντική Βιβλιοθήκη της Σχολής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων