27/05/2024 27/05/2024 Η καθιερωμένη πλέον ετήσια επίσκεψη του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024. Τα παιδιά, οι νέοι και οι γονείς, με καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, υπέβαλαν τα σέβη τους επι τω Αγίω Πάσχα και επί τη λήξει των μαθημάτων τους. Ο...
27 Μαΐου, 2024 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 16:03

Επίσκεψη του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Δέρκων στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Δέρκων στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η καθιερωμένη πλέον ετήσια επίσκεψη του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024.

Τα παιδιά, οι νέοι και οι γονείς, με καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, υπέβαλαν τα σέβη τους επι τω Αγίω Πάσχα και επί τη λήξει των μαθημάτων τους.
Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, εμφανώς συγκινημένος για το μέλλον της Ομογένειας και στην συνέχεια τον λόγο πήραν εκ μέρους των παιδιών και των νέων οι γονείς τους.

Ο Παναγιώτατος επήνεσε το έργο της Μητροπόλεως χαρακτηρίζοντας τον Ποιμενάρχη και τους συνεργάτες αυτού άξιους για την συνέχιση των ηθών, των εθίμων και της παράδοσης του τόπου.
Επίσης, σε αντίθεση με την άποψη μερικών, ότι η ενασχόληση με τα παιδιά, τους νέους και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι δευτερευούσης σημασίας ο Παναγιώτατος δήλωσε υποστηρικτής του εγχειρήματος.

Στο τέλος, τα παιδιά έδωσαν ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα και ο Παναγιώτατος διένειμε σε όλους γλυκίσματα και αναμνηστικά.

Μετά την επίσκεψη στο Πατριαρχείο τα παιδιά μετέβησαν στο Ιερό Αγίασμα Παναγίας των Βλαχερνών, διασχίζοντας τα σοκάκια του Φαναρίου και βλέποντας τις Εκκλησίες, της Παναγίας του Μπαλίνου και του Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας καθώς και διάφορα άλλα μνημεία.

Στο Ιερό Αγίασμα υποδέχτηκαν και ξενάγησαν τα παιδιά οι Ιερείς π. Σαμουήλ Εφές και π. Αθανάσιος Μαμάσης και στην συνέχεια προσφέρθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κέρασμα στην Κοινοτική αίθουσα του Ιερού Αγιάσματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων