10/08/2022 11/08/2022 Επιστολή προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο απέστειλε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε συγχαρητήριο μήνυμα του Παναγιωτάτου για την επανεκλογή του. Στην επιστολή του ο Εμμανουέλ Μακρόν αφού πρώτα εκφράζει την συγκίνηση του για το μήνυμα του Παναγιωτάτου, κάνει αναφορά στις συνέπειες που έχει επιφέρει στην Ευρώπη ο πόλεμος που μαίνεται...
10 Αυγούστου, 2022 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 3:02

Επιστολή Μακρόν στον Οικουμενικό Πατριάρχη – Τι αναφέρει για Ουκρανία

Διαδώστε:
Επιστολή Μακρόν στον Οικουμενικό Πατριάρχη – Τι αναφέρει για Ουκρανία

Επιστολή προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο απέστειλε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε συγχαρητήριο μήνυμα του Παναγιωτάτου για την επανεκλογή του.

Στην επιστολή του ο Εμμανουέλ Μακρόν αφού πρώτα εκφράζει την συγκίνηση του για το μήνυμα του Παναγιωτάτου, κάνει αναφορά στις συνέπειες που έχει επιφέρει στην Ευρώπη ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία, εκφράζοντας παράλληλα την δέσμευση και την αποφασιστικότητα του να πράξει το παν για να τερματιστεί.

Αναλυτικά, η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Γαλλίας στις συγχαρητήριες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφέρει τα εξής:

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παρίσι, 4 Ἰουλίου 2022

Ἁγιώτατε Πάτερ,

Ἰδιαιτέρως συγκινήθηκα ἀπό τό συγχαρητήριο μήνυμα πού ἡ Ὑμετέρα Ἁγιότης εὐαρεστήθηκε νά μέ ἀπευθύνῃ μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐπανεκλογῆς μου στήν Προεδρία τῆς Δημοκρατίας.

Ὁ πόλεμος πού ἡ Ρωσσία προκάλεσε ἐναντίον τῆς Οὐκρανίας τόν περασμένο Φεβρουάριο, παρ᾽ ὅλες τίς προσπάθειές μας νά πείσουμε τή Ρωσσία νά δεχθῇ τήν ὁδόν τῆς διαπραγματεύσεως, ἐπιφέρει τρομερές δοκιμασίες ἐπί τῆς εὐρωπαϊκῆς ἠπείρου.

Μπορεῖτε νά ὑπολογίζετε στήν ἀποφασιστικότητά μου νά πράξω τό πᾶν γιά νά τερματισθῇ αὐτός ὁ πόλεμος.

Σᾶς παρακαλῶ, Ἁγιώτατε Πάτερ, νά δεχθῆτε τήν διαβεβαίωση τῆς ὑψίστης ὑπολήψεώς μου.

Με την εμπιστοσύνη μου

(ὑπογραφή)  

Emmanuel MACRON

Ἁγιώτατον Βαρθολομαῖον Α´

Οἰκουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων