03/05/2023 03/05/2023 Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε ειδική τελετή αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας, και εκφώνησε ομιλία κατά την Οικουμενική προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου. Κατά την παραμονή του στην Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο της πόλεως Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο κ....
03 Μαΐου, 2023 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 20:53

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε ειδική τελετή αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας, και εκφώνησε ομιλία κατά την Οικουμενική προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου.

Κατά την παραμονή του στην Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο της πόλεως Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο κ. Giuseppe Betori και εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Ακόμη συναντήθηκε και ευλόγησε τους Ορθοδόξους πιστούς, οι οποίοι διαβιούν στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Παναγιωτάτου στην τελετή αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα

Ο Παναγιώτατος αναχώρησε χθες Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, από την έδρα του, για επίσημη επίσκεψη στην Φλωρεντία και το Σαλέρνο, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις των εκεί Ρωμαιοκαθολικών Εκκλησιαστικών Αρχών. Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στην Ιταλία, την Κυριακή, 7 Μαΐου, θα επισκεφθεί τη Νεάπολη, όπου θα χοροστατήσει στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου και θα ευλογήσει τους Ορθοδόξους πιστούς που διαβιούν σε αυτή την ιστορική πόλη.

Διαβάστε επίσης: 

Η Μπολόνια πρώτη στάση της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιταλία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων