04/02/2024 04/02/2024 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Σελευκείας κ. Θεοδώρου. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος...
04 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2024 - 11:02

Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Σελευκείας κ. Θεοδώρου. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου.

Εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Σεβ. Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, και Μεξικού κ. Ιάκωβος, και Θεοφιλ. Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, εκ προσώπου του Δ.Σ. της Αδελφότητας Οφφικιαλίων “Παναγία η Παμμακάριστος”, ο Ελλογιμ. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια εδόθη επιμνημόσυνος δεξίωση, κατά την οποία ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη και ανεκτίμητη προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου του Θρόνου, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και προς τα θεολογικά γράμματα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Περγάμου Ιωάννης ήταν “πολύτιμος θεολογικός βραχίων της Μητρός Εκκλησίας” και “η θεολογική προσφορά του ήταν μοναδική”.

Με την ευκαιρία, ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί, στο Φανάρι, Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στη διακονία και το θεολογικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου (Ζηζιούλα).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

 

   

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων