02/02/2019 03/02/2019 Γράμμα συμπαθείας και συμπαραστάσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον ασθενούντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εστάλει κατά το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στην γραμματεία της Μονής στο Άγιο Όρος. Το γράμμα εστάλει μετά την περιπέτεια της υγείας του Γέροντα Εφραίμ και το έμφραγμα που διέγνωσαν οι γιατροί με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε κλινική...
02 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2019 - 1:50

Οι ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου και το ενδιαφέρον των Μητροπολιτών Επιφάνιου και Ονούφριου

Διαδώστε:
Οι ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου και το ενδιαφέρον των Μητροπολιτών Επιφάνιου και Ονούφριου

Γράμμα συμπαθείας και συμπαραστάσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον ασθενούντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εστάλει κατά το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στην γραμματεία της Μονής στο Άγιο Όρος.

Το γράμμα εστάλει μετά την περιπέτεια της υγείας του Γέροντα Εφραίμ και το έμφραγμα που διέγνωσαν οι γιατροί με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε κλινική του Κιέβου.

Τις θερμές ευχές του για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος στον Γέροντα Εφραίμ τονίζοντας ότι  πληροφορήθηκε με μεγάλη συγκίνηση την δοκιμασία της πολύτιμης υγείας του.  Στην πατρική του επιστολή, ο Παναγιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πειρασμό της αρρώστιας ενώ σημείωσε ότι δεν θα παύσει να προσεύχεται εις Τον Ιατρό των Ψυχών για την υγεία του  Σεβαστού Γέροντα.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ προσήλθε στο Κίεβο ως μέλος της τετραμελούς Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας, για   ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίοτ.

Ωστόσο, μετά την άφιξη της πτήσης στην οποία επέβαινε, από την Κωνσταντινούπολη στο Κίεβο, ο Γέροντας ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Αμέσως μετά την άφιξή του και επειδή η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μετέβη σε κλινική του Κιέβου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε περάσει έμφραγμα. Του παρεσχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του έκαναν αμέσως εισαγωγή.

Λόγω του ότι ο Γέροντας έχει βεβαρυμένο καρδιακό ιστορικό και είναι και ζαχαροδιαβητικός, η ανησυχία των γιατρών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ήταν ακόμη μεγαλύτερη, μιας και πρόσφατα υπέστη επέμβαση πενταπλού στέντ στην καρδιά του.

Ο Γέροντας παρακολουθείται από τους γιατρούς αφού η κατάσταση της υγείας τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχή και ξεκούρασης.

Μετά την επιστολή του Παναγιωτάτου, η αδελφότητα της Μονής απέστειλε ευχαριστήριο γράμμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις πατρικές του ευχές και την συμπαράστασή του.

Τον Γέροντα Εφραίμ στην κλινική του Κιέβου επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ Αμφιλόχιος, μέλος της απεσταλμένης αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου  ο οποίος είδε τον Γέροντα και ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την πορεία της υγείας του. Νωρίς το μεσημέρι τον Γέροντα επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος και κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης επίσκεψής του ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του. Αργά το απόγευμα εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ονούφριου επικοινώνησε τηλεφωνικά με το περιβάλλον του Γέροντα Εφραίμ και ζήτησε να μεταβιβάσουν στον Γέροντα τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Αρκετοί μάλιστα Ιεράρχες, και κόσμος από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Κύπρος, Ρουμανία, Γεωργία, Ρωσία και Ελλάδα ενδιαφέρθηκαν για την υγεία του Γέροντα και έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης και γρήγορης ανάρρωσης.

Η υγεία του καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου παρακολουθείται από τους γιατρούς επι 24ώρου για να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε και κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την καλυτέρευσή του.

ΥΓ. Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  με τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου να βρίσκεται στο κρεβάτι, της κλινικής του Κιέβου, με τον Μητρ Επιφάνιο ο οποίος θα ενθρονιστεί την Κυριακή και δημοσιεύθηκαν από Ουκρανικά Μέσα και μετά από διάφορα άλλα, τραβήχθηκαν μετά από παράκληση του Μητροπολίτη για προσωπική χρήση οπότε και δεν τις δημοσιεύουμε σεβόμενοι τον ασθενή Γέροντα που δεν έδωσε την συγκατάθεσή του για την δημοσίευση αυτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων