09/05/2019 09/05/2019 Μια από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιεί η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου από σήμερα έως και το Σάββατο, καθώς καλείται να λάβει αποφάσεις για τις Αρχιεπισκοπές Αμερικής, Αυστραλίας και Θυατείρων. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και το Σάββατο θα...
09 Μαΐου, 2019 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2019 - 9:48

Κλειστά τα χαρτιά του Πατριάρχη- Οι Ιεράρχες που αποφασίζουν

Διαδώστε:
Κλειστά τα χαρτιά του Πατριάρχη- Οι Ιεράρχες που αποφασίζουν

Μια από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιεί η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου από σήμερα έως και το Σάββατο, καθώς καλείται να λάβει αποφάσεις για τις Αρχιεπισκοπές Αμερικής, Αυστραλίας και Θυατείρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και το Σάββατο θα προχωρήσει στην εκλογή.

Είναι γεγονός ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ως πραγματικός ηγέτης κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς την διαδοχή και πραγματικά κανείς δεν γνωρίζει την ενδεχόμενη επιθυμία του για τη θέση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Έχει συνηθίσει το περιβάλλον του να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και να ανακοινώνει την τελευταία στιγμή τις αποφάσεις του.

Την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προεδρευομένη υπό της Α.Θ.Π, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, αποτελούν οι κάτωθι Σεβ. Μητροπολίτες:

ο Γερμανίας κ. Αυγουστίνους
ο Τρανουπόλεως κ. Γερμανός
ο Τορόντο κ. Σωτήριος
ο Ανέων κ. Μακάριος
ο Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος
ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος
ο Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος
ο Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός
ο Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ
ο Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος
ο Σύμης κ. Χρυσόστομος
ο Σικάγου κ. Ναθαναήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων