23/06/2020 23/06/2020 Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αυτή τη φορά όχι στη φυσική της έδρα, το Φανάρι, αλλά στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη. Αιτία για την αλλαγή αυτή στάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στις διεθνείς μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη...
23 Ιουνίου, 2020 - 8:29

ΓΕΝΕΥΗ: Η πανδημία στο επίκεντρο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
ΓΕΝΕΥΗ: Η πανδημία στο επίκεντρο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αυτή τη φορά όχι στη φυσική της έδρα, το Φανάρι, αλλά στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη.

Αιτία για την αλλαγή αυτή στάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στις διεθνείς μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να βρίσκεται από την Κυριακή το απόγευμα στη Γενεύη.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο Παναγιώτατος και τα μέλη της θα έχουν σήμερα συνεργασία με όλους τους Μητροπολίτες του Θρόνου στην Ευρώπη, με τους οποίους θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις νέες ποιμαντικές συνθήκες που προξενεί η πανδημία του COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος δεν μπόρεσε να συγκληθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο λόγω των γνωστών περιορισμών, ενώ οι εργασίες της συνεδρίασης του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων