25/06/2020 25/06/2020 Στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Γενεύη συνεχίζει τις εργασίες για τον τρέχοντα μήνα Ιούνιο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την Προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Τη πρώτη ημέρα των εργασιών, πέραν της Αγιοκατατάξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρού Καλλινίκου, η Αγία...
25 Ιουνίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 8:20

ΓΕΝΕΥΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
ΓΕΝΕΥΗ: Συνεχίζονται οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Γενεύη συνεχίζει τις εργασίες για τον τρέχοντα μήνα Ιούνιο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την Προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τη πρώτη ημέρα των εργασιών, πέραν της Αγιοκατατάξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρού Καλλινίκου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην εκλογή δύο νέων Βοηθών Επισκόπων. Συγκεκριμένα, εξέλεξε υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Δαφνουσίας, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος Αρχιμανδρίτη π. Σμάραγδο Καραγιαννίδη,  προτάσει του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου, ενώ προτάσει του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, εξέλεξε τον εν Βερολίνω διακονούντα Αρχιμανδρίτη π. Εμμανουήλ Σφιάτκο Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χριστουπόλεως.

Χθες, ο Παναγιώτατος τέλεσε, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Αρχιερέων, Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού, του από Ελβετίας, που βρίσκεται στον αυλόγυρο του Κέντρου.  Ο μακαριστός Δαμασκηνός Παπανδρέου (1936-2011) ήταν ο πρώτος Μητροπολίτης Ελβετίας, με πλούσιο έργο στον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο.

Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο, Παρασκευή, 26 Ιουνίου, ενώ να σημειωθεί ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος δεν μπόρεσε να συγκληθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο λόγω των γνωστών περιορισμών.

Φωτογραφίες: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων