17/04/2020 17/04/2020 Το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι.Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου. Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Μ.Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής. Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το...
17 Απριλίου, 2020 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2020 - 8:10

Η Ακολουθία των Παθών στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των Παθών στο Φανάρι

Το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι.Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Μ.Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.

Ήταν η πρώτη φορά που η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία εκκλησιάσματος, καθώς όλες οι ιερουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων