24/08/2023 25/08/2023 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, την Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, για την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα), στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωριό του, τους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου. Με τον Παναγιώτατο συλλειτούργησαν ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και οι Σεβ. Αρχιερείς Καναδά κ. Σωτήριος,...
24 Αυγούστου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2023 - 8:34

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, την Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, για την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα), στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωριό του, τους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου.

Με τον Παναγιώτατο συλλειτούργησαν ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και οι Σεβ. Αρχιερείς Καναδά κ. Σωτήριος, Μοσχονησίων κ. Κύριλλος και Μύρων κ. Χρυσόστομος.

Εκκλησιάστηκαν Κληρικοί και Μαναχοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., στελέχη των Ιμβριακών Συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και πλήθος πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε, ύστερα από προτροπή του Παναγιωτάτου, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της παλαιοτάτης εικόνος της Παναγίας, από τον πανηγυρίζοντα Ναό στον γειτονικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου και τελέστηκε Αρτοκλασία.

Μετά την Απόλυση, ο Παναγιώτατος, ευχήθηκε προς τους πιστούς να τους προστατεύει η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου. “Η Χάρις της Παναγίας να επισκιάζει το νησί μας, τα δύο νησιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να επισκιάζει το Γένος μας απανταχού της γης, να επισκιάζει όλη την ανθρωπότητα, όλη την οικουμένη, και ιδιαιτέρως την κεντρική Ευρώπη, την περιοχή της Ουκρανίας, όπου μαίνεται δυστυχώς ακόμη ο πόλεμος για ενάμισι χρόνο και κάθε ημέρα τελούνται εγκλήματα, κυριολεκτικώς εγκλήματα από μέρους της χώρας η οποία εισέβαλε στα καλά καθούμενα σε μία γειτονική ομόδοξη χώρα”, τόνισε ο Παναγιώτατος, και σε άλλο σημείο της ομιλίας του ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον επιχώριο Μητροπολίτη για την στοργή με την οποία διαποιμαίνει την Ίμβρο και την Τένεδο.

Και κατέληξε: “Στέλνω από τον Άγιο Γεώργιο των Αγίων Θεοδώρων, από το χωριό μου, ευλογία, στοργή, αγάπη, ευχές στους απανταχού της γης Ιμβρίους και Τενεδίους αδελφούς μας, και επί τη ευκαιρία συγχαίρω και ευχαριστώ τα δύο μεγάλα Ιμβριακά Σωματεία μας, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, για ό,τι πράττουν για τον τόπο μας”.

Την παραμονή, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό της εορτής, στο τέλος του οποίου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, την Τουρκία, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, που πολλές περιοχές της βρίσκονται ή βρέθηκαν πρόσφατα αντιμέτωπες με την πύρινη λαίλαπα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Παναγιώτατος, με την συνοδεία του, αναχώρησε από την Ίμβρο για την Πόλη.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων