21/05/2024 21/05/2024 Παρουσία πολλών προσκυνητών από την Ελλάδα και την Ουκρανία εορτάστηκε την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε από του παραθρονίου ο Καθηγούμενος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επί του...
21 Μαΐου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2024 - 22:26

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Παρουσία πολλών προσκυνητών από την Ελλάδα και την Ουκρανία εορτάστηκε την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε από του παραθρονίου ο Καθηγούμενος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επί του ευρισκομένου πίσω από το ιερό βήμα του ναϋδρίου τάφου του Πατριάρχου Κωνσταντίνου του Ε’, αποφοίτου της Σχολής, πατριαρχεύσαντος κατά τα έτη 1897-1901, ανεγνώσθη από τον Καθηγούμενο νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του, καθώς και υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Μητροπολιτών Σταυρουπόλεως Κωνσταντίνου του Τυπάλδου, πρώτου Σχολάρχου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (1844-1865), και Νικαίας Κωνσταντίνου, αποφοίτου και εν συνεχεία Καθηγητού της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων