14/11/2022 14/11/2022 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, από του Παραθρονίου. Κατά την παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, και εκτέθηκαν σε προσκύνηση από τους πιστούς τα ιερά του...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 14:40

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, από του Παραθρονίου.

Κατά την παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, και εκτέθηκαν σε προσκύνηση από τους πιστούς τα ιερά του λείψανα.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, που εόρταζε τα ονομαστήριά του, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πισιδίας κ. Ιώβ και Προύσης κ. Ιωακείμ, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από την Ελλάδα, την Φινλανδία, τις Η.Π.Α., και άλλες χώρες.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων