11/07/2022 11/07/2022 Παρουσία των τοπικών αρχών και αγήματος του στρατού το οποίο απέδωσε τις πρέπουσες τιμές πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται από χθες το απόγευμα. Στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού είχαν παραταχθεί ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννίνων, παρουσία του Προέδρου της...
11 Ιουλίου, 2022 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 10:13

Η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Παρουσία των τοπικών αρχών και αγήματος του στρατού το οποίο απέδωσε τις πρέπουσες τιμές πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται από χθες το απόγευμα.

Στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού είχαν παραταχθεί ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννίνων, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, των βουλευτών Μαρίας Κεφάλα και Σταύρου Καλογιάννη, του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και εκπροσώπων του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία για την υποδοχή του Παναγιωτάτου.

Χθες

Ο Παναγιώτατος έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο “Βασιλεύς Πύρρος” των Ιωαννίνων από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο ενώ, επισκέπτεται τα Ιωάννινα, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου και των τοπικών Αρχών, για να προεξάρχει της τελετής των θυρανοιξίων και της πρώτης Θείας Λειτουργίας στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου.

Λίγο μετά την άφιξή του στην πόλη των Ιωαννίνων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Ιερό Μετόχιο της Μονής Αγίας Αικατερίνας Σινά, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός, με πατέρες του Μετοχίου.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Προύσης κ. Ιωακείμ και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς, και Διάκ. κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, και ο Εντιμ. κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, Γραμματεύς του Πατριαρχείου.

Το σημερινό πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου  κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ, και θα αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ιωαννιτών, καθώς επίσης και επίτιμος Καθηγητής των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

10.30′ : Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Μωϋσή Ελισάφ και συνεργάτες του.

11.30′ : Επίσκεψη στο Μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και συνεργάτες του.

13.00′ : Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βελλάς. Αγιασμός εγκαταστάσεων Τυροκομείου – Φάρμας.

14:00′ : Υποδοχή στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βελλάς.

19:00′ : Θυρανοίξια και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα.

21:00′ : Εκδήλωση στον προάυλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου.

Φωτογραφίες: epiruspost.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων