11/07/2022 11/07/2022 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά επισκέφθηκε τη Μονή Βελλάς πού βρίσκεται στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε την ανάδειξη περιπατητικών και προσκυνηματικών διαδρομών, αναφέροντας πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίζει όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων στην περιοχή Βελλάς για την προστασία της βιοποικιλότητας. Απευθυνόμενος δε προς...
11 Ιουλίου, 2022 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 20:43

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Βελλάς

Διαδώστε:
Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Βελλάς

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά επισκέφθηκε τη Μονή Βελλάς πού βρίσκεται στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε την ανάδειξη περιπατητικών και προσκυνηματικών διαδρομών, αναφέροντας πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίζει όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων στην περιοχή Βελλάς για την προστασία της βιοποικιλότητας. Απευθυνόμενος δε προς τον “πράσινο” Οικουμενικό Πατριάρχη, χαρακτηρισμό τον οποίον του έχουν προσδώσει οι οικολόγοι όπως είπε ο υφυπουργός, προσέθεσε:

«Αντιλαμβάνεται καλύτερα την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, βάζοντας μικρές ή μεγαλύτερες ασπίδες στα είδη φυτών και ζώων, που υπάρχουν στην περιοχή. Έτσι λοιπόν εντάσσουμε ένα έργο πεζοπορικών χαράξεων, με διπλό ενδιαφέρον, προσκυνηματικό και ανάδειξης βιοποικιλότητας, περιπατητικό δηλαδή. Αρχικά μιλάμε για ένα κονδύλι της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ από το Ταμείο Ανακάμψης»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων