06/02/2019 06/02/2019 Συγκινητική ήταν η ξενάγηση του κ. Τσίπρα, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στους χώρους της Σχολής, καθώς ο κ. Βαρθολομαίος είχε φοιτήσει στη Σχολή και του έδειξε τις αίθουσες όπου έκανε μαθήματα και τον πολύτιμη βιβλιοθήκη. Ο Πατριάρχης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιμονή του κ....
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 16:20

Η ξενάγηση του Πρωθυπουργού στους χώρους της Χάλκης

Διαδώστε:
Η ξενάγηση του Πρωθυπουργού στους χώρους της Χάλκης

Συγκινητική ήταν η ξενάγηση του κ. Τσίπρα, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στους χώρους της Σχολής, καθώς ο κ. Βαρθολομαίος είχε φοιτήσει στη Σχολή και του έδειξε τις αίθουσες όπου έκανε μαθήματα και τον πολύτιμη βιβλιοθήκη. Ο Πατριάρχης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιμονή του κ. Τσίπρα στον διάλογο. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης.

Στο έργο και το πνεύμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στο έργο και το πνεύμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που ήταν σαρξ εκ της σαρκός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην έναρξη της ομιλίας του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Οι καιροί αλλάζουν, όμως η αποστολή της Εκκλησίας του Χριστού παραμένει αμετακίνητος και αναλλοίωτος ούσα οικοδομημένη επί την πέτρα» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Υψηλός ο συμβολισμός της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Τη δέηση να ζήσουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης διατύπωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Μίλησε για τον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστήριζε πάντα την άρση της αδικίας εις βάρος της Σχολής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για να ευχηθεί να μην αργήσει η μέρα που η Σχολή θα ανοίξει πάλι τις πύλες της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων