24/08/2020 24/08/2020 Στο Νιχώρι του Βοσπόρου και στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο οποίος προέστη και της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος. Ακολούθησε στον...
24 Αυγούστου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 8:09

Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο Νιχώρι

Διαδώστε:
Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο Νιχώρι

Στο Νιχώρι του Βοσπόρου και στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο οποίος προέστη και της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος.

Ακολούθησε στον αυλόγυρο του Ναού εκδήλωση, του μουσικού Γιάννη Κορδομενίδη, με τη συνοδεία ορχήστρας και της χορευτικής ομάδας “Ακτίνες”, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2020”, που διοργανώνει η Κοινότητα Νεοχωρίου.

Το πρωί, την πανηγυρική Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, συλλειτουργούντος του Αρχιμ. Αγαθαγγέλου, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητος και Αρχειοφύλακος των Πατριαρχείων.

Πολλοί Ρωμιοί συμμετείχαν στην Ευχαριστιακή Σύναξη, στην οποία παραβρέθηκε και όμιλος Τούρκων που ξεναγούσε ο φίλος της Κοινότητας Νεοχωρίου και γνωστός ξεναγός Mois Gabay, στο πλαίσιο του προγράμματος İstanbul Tükenmeden, το οποίο αποσκοπεί στην γνωριμία των σημερινών κατοίκων της Πόλης με τις ιστορικές συνοικίες της. Τους επισκέπτες δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας.

Κατά την Θ. Λειτουργία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων