11/07/2019 11/07/2019 Μήνυμα συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις έντονες καιρικές συνθήκες στην Χαλκιδική που στοίχισαν την ζωή σε έξι ανθρώπους, στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Μητέρα Εκκλησία ανακοινώνει ότι στέκεται στο πλευρό των πληγέντων  και των οικογενειών των θυμάτων και προσθέτει: “Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως γνωστόν, επί δεκαετίας, αγωνίζεται δια την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος, που...
11 Ιουλίου, 2019 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2019 - 18:47

Η Μητέρα Εκκλησία κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και τους πληγέντες

Διαδώστε:
Η Μητέρα Εκκλησία κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και τους πληγέντες

Μήνυμα συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις έντονες καιρικές συνθήκες στην Χαλκιδική που στοίχισαν την ζωή σε έξι ανθρώπους, στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Μητέρα Εκκλησία ανακοινώνει ότι στέκεται στο πλευρό των πληγέντων  και των οικογενειών των θυμάτων και προσθέτει: “Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως γνωστόν, επί δεκαετίας, αγωνίζεται δια την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι ο κοινός οίκος μας, και οφείλουμε όλοι να μην το καταστρέφουμε, διότι οι συνέπειες επηρεάζουν όχι μόνον τον τόπο όπου καταστρέφεται το φυσικό του οικοσύστημα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη”

Δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τον θάνατο 6 συνανθρώπων μας από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα στη βόρειο Ελλάδα

Εξ αφορμής του θανάτου 6 συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό πολλών άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Εις αυτήν την συγκλονιστικήν στιγμήν διά τους κατοίκους της Χαλκιδικής και γενικότερα της βορείου Ελλάδος, η Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως ευρίσκεται πνευματικώς και προσευχητικώς κοντά εις τας οικογενείας των θυμάτων και εις τους πληγέντας.

Παρακαλεί τον Δημιουργόν και Προνοητήν του παντός να επουλώση τας πληγάς των και να φυλάττη την περιοχήν και όλην την Ελλάδα από κάθε περαιτέρω κίνδυνον και απειλήν. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται να μας υπενθυμίσουν, όχι απλώς την δύναμιν της φύσεως, αλλά μάλλον την αντίδρασίν της ως αποτέλεσμα των ασεβών ανθρωπίνων παρεμβάσεων εις αυτήν.

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως γνωστόν, επί δεκαετίας, αγωνίζεται δια την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι ο κοινός οίκος μας, και οφείλουμε όλοι να μην το καταστρέφουμε, διότι οι συνέπειες επηρεάζουν όχι μόνον τον τόπο όπου καταστρέφεται το φυσικό του οικοσύστημα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να κινηθή προς αυτήν την κατεύθυνσιν της διαφυλάξεως της Δημιουργίας και παρακαλούμε όλους να προσευχηθούν δια την ανάπαυσιν των ψυχών των θυμάτων και την αποκατάστασιν της υγείας των τραυματισθέντων από αυτήν την νέα φυσική καταστροφή, καθώς επίσης να συμπαρασταθούν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, εις τους συνανθρώπους μας που υπέστησαν ανυπολόγιστες υλικές ζημίες¨.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του GRTimes από τους Κεραυνούς πάνω από το Άγιο Όρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων