16/01/2024 16/01/2024 Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μετέβει χθες στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της, η υπουργός, με την συνοδεία της, συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η κ. Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την έναρξη λειτουργίας Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στην Πόλη, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη. Στη συνάντηση παρέστησαν...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 17:55

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μετέβει χθες στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της, η υπουργός, με την συνοδεία της, συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η κ. Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την έναρξη λειτουργίας Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στην Πόλη, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη και συνεργάτες της κ. υπουργού.

Η επίσκεψη της υπουργού στον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της, σκοπό έχει την ενημέρωση για τις διεθνείς πρωτοβουλίες της χώρας στον τομέα του τουρισμού σε σχέση με το περιβάλλον και την περιβαλλοντική προστασία, ως προς τα οποία ο Παναγιώτατος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναπτύσσει σημαντικότατη διεθνή δράση.

Οι επαφές της κυρίας υπουργού με φορείς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού εντάσσονται στο πλαίσιο της αναθέρμανσης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, σε συνέχεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, και της Κοινής Διακήρυξης για τον Τουρισμό που υπέγραψε με τον τούρκο ομόλογό της κ. Ersoy.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα γίνει η τελετή αγιασμού του Γραφείου ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης που μεταφέρθηκε σε κτίριο που παραχώρησε η ομογένεια. Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη λειτούργησε για πρώτη φορά κατά την προηγούμενη θητεία της κυρίας Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο Τουρισμού και εγκαινιάστηκε από την ίδια το 2014.

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ, Οικουμενικό Πατριαρχείο

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων