23/11/2023 23/11/2023 Στη Νάπολη της Ιταλίας βρίσκεται από χθες, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να τιμηθεί εκεί σε ειδική τελετή με τον τίτλο του Επιτίμου διδάκτορος από την Ποντιφική Σχολή Νοτίου Ιταλίας. Κατά την άφιξη του στον αερολιμένα της πόλης τον Παναγιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος και...
23 Νοεμβρίου, 2023 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 10:11

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νάπολη της Ιταλίας

Διαδώστε:
Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νάπολη της Ιταλίας

Στη Νάπολη της Ιταλίας βρίσκεται από χθες, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να τιμηθεί εκεί σε ειδική τελετή με τον τίτλο του Επιτίμου διδάκτορος από την Ποντιφική Σχολή Νοτίου Ιταλίας.

Κατά την άφιξη του στον αερολιμένα της πόλης τον Παναγιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος και εκπρόσωπος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Νάπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ομιλήσει, επίσης, στην έναρξη του Συνεδρίου με θέμα “Η λειτουργία σημείον της πορείας ενότητος εις την συνοδικήν Εκκλησίαν”.

Κατά την πρώτη ημέρα της επισκέψεώς του ο Πατριάρχης συμμετείχε σε οικουμενική προσευχή.

Συνοδοί του Πατριάρχου, πλην του εκεί ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου και του εν Νεαπόλει βοηθού του Θεοφιλ. Επισκόπου Κρατείας κ. Γεωργίου, οι Πανοσιολ. Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Βοσπόριος και Αρχιμανδρίτης κ. Καισάριος Χρόνης, υπεύθυνος του Αρχειοφυλακίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων