13/06/2023 13/06/2023 Διεθνές και Διορθόδοξο Επιστημονικό Συνέδριο  παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας  “Ἡ συμβολὴ τῶν Χαλκιτῶν Καθηγητῶν καὶ ἀποφοίτων εἰς τὰς διορθόδοξους σχέσεις: Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Χάλκης· ἐπιτελικὸν διεργαστήριον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου”. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  με αφορμή...
13 Ιουνίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 19:36

Η Συμβολή της Χάλκης στις Διορθόδοξες Σχέσεις – Συνέδριο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Συμβολή της Χάλκης στις Διορθόδοξες Σχέσεις – Συνέδριο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διεθνές και Διορθόδοξο Επιστημονικό Συνέδριο  παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας  “Ἡ συμβολὴ τῶν Χαλκιτῶν Καθηγητῶν καὶ ἀποφοίτων εἰς τὰς διορθόδοξους σχέσεις: Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Χάλκης· ἐπιτελικὸν διεργαστήριον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου”.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Διοργάνωση του Πανορθοδόξου Συνεδρίου του 1923 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι δε  και αφιερωμένο στον καταλυτικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Σχολής στο πεδίο των Διορθοδόξων Σχέσεων.


Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την προσφορά της Θεολογικής Σχολής στην προαγωγή των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και της Πανορθοδόξου Ενότητος, μέσω των Καθηγητών, αλλά και των αποφοίτων της.

Συμμετείχαν ως εισηγητές Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδος και της Ευρώπης, απόφοιτοι της Σχολής και εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων