10/10/2019 11/10/2019 Τιμητική ρήτρα που προβλέπει την αναγνώριση της 19ης Οκτωβρίου ως την 50η επέτειο εισόδου στην Ιεροσύνη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εξέδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων  στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυκας, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Ιλινόις Darin LaHood παρουσίασε ένα επίσημο αντίγραφο της τιμητικής διάκρισης τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου,...
10 Οκτωβρίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 3:43

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά τον Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά τον Οικ. Πατριάρχη

Τιμητική ρήτρα που προβλέπει την αναγνώριση της 19ης Οκτωβρίου ως την 50η επέτειο εισόδου στην Ιεροσύνη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εξέδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυκας, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Ιλινόις Darin LaHood παρουσίασε ένα επίσημο αντίγραφο της τιμητικής διάκρισης τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, λέγοντας πως «σήμερα επιθυμώ να τιμήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Κωνσταντινουπόλεως για την 50η επέτειο της ιεροσύνης του. Ο Παναγιώτατος χειροτονήθηκε ιερεύς στις 19 Οκτωβρίου του 1969. Από εκείνη την ημέρα δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει μεγάλα άλματα στις θρησκευτικές μελέτες και να εργάζεται για την παγκόσμια ειρήνη. Οι υπηρεσίες τους στην παγκόσμια κοινωνία μας έχει θετική επήρεια στη ζωή πολλών ανθρώπων».

Ο βουλευτής κ. LaHood είπε ακόμα πως «είμαι ευγνώμων για όλα τα καλά που κάνει ο Παναγιώτατος για τους Αμερικανούς και για όλους τους ανθρώπους ανά τον Κόσμο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μία υπενθύμιση σε μας πως οι θετικές προσπάθειες ακόμα και ενός ανθρώπου μπορεί να είναι ωφέλιμες στη ζωή αναρίθμητων ανθρώπων».

Η τιμητική διάκριση θα δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο προκειμένου να την παραδώσει στον Παναγιώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων