19/03/2021 19/03/2021 Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις. Ο κ. Βλάσης, αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνας Εμμανουήλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Την Κυριακή 21 Μαρτίου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο...
19 Μαρτίου, 2021 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 14:11

Ηγεσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Φανάρι

Διαδώστε:
Ηγεσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Φανάρι

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις.

Ο κ. Βλάσης, αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνας Εμμανουήλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο υφυπουργός θα παρακολουθήσει την Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επιπλέον, ο κ. Βλάσης θα επισκεφθεί την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελληνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου, όπου έγιναν δεκτοί από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
 
Το μεσημέρι οι κ. Ιμάμογλου και Μπακογιάννης θα έχουν συνάντηση στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης για να συζητήσουν κοινά θέματα μεταξύ των δύο δήμων και θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης. Ο κ. Μπακογιάννης θα ξεναγηθεί σε αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης από τον κ. Ιμάμογλου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συναντιώνται οι δύο δήμαρχοι.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης καθώς και για την πρώτη κοινή επίσκεψη που πραγματοποιούν μαζί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων Ελλάδας και Τουρκίας.

«Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών»  υπογράμμισε ο Παναγιώτατος.

Από την πλευρά του δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι η κοινή παρουσία στο Φανάρι στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα κι έχει πολλούς συμβολισμούς

” Η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιαπραγμάτευτη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι κιβωτός αγάπης και ελπίδας για όλους” τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε μια ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, γεμάτη με όμορφα αισθήματα. Αποτελεί για εμάς μεγάλη ικανοποίηση μια αρχαία πόλη, όπως η Κωνσταντινούπολη, να βρίσκεται σε ιστορική συνύπαρξη με την Αθήνα, μια συνύπαρξη που διαρκεί για χιλιετίες. Ελπίζω πως στο μέλλον έχοντας ως βάση τις σχέσεις Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, θα είναι καλές και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών» είπε από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων