12/07/2022 12/07/2022 Το οικολογικό έργο και τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εξήρε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων εγκαινιάζοντας το Περιβαλλοντικό Πάρκο που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη στην παραλίμνια περιοχή. Ο Παναγιώτατος υπογράμμισε ότι η ανθρωπότητα είναι αντιμετώπιση με ένα δύσκολο πρόβλημα, το οικολογικό και τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται για την αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης. «Προτείνουμε...
12 Ιουλίου, 2022 - 16:54

Ιωάννινα: Το οικολογικό μήνυμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ιωάννινα: Το οικολογικό μήνυμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Το οικολογικό έργο και τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εξήρε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων εγκαινιάζοντας το Περιβαλλοντικό Πάρκο που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη στην παραλίμνια περιοχή.

Ο Παναγιώτατος υπογράμμισε ότι η ανθρωπότητα είναι αντιμετώπιση με ένα δύσκολο πρόβλημα, το οικολογικό και τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται για την αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης.

«Προτείνουμε λύσεις βασιζόμενοι στην Ορθόδοξη παράδοση. Απευθυνόμαστε σε όλους και προσπαθούμε να αποκτήσει η νεολαία οικολογική συνείδηση» και υπογράμμισε την ανάγκη οικολογικής παιδείας ως συνιστώσα της εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι σκοπός του Πάρκου είναι η προώθηση της ανακύκλωσης που στην ουσία αποτελεί βραχίονα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο χώρος ανακύκλωσης θα μετατραπεί σε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης γεγονός που εξήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

 

Πηγή: epiruspost

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων