23/03/2024 23/03/2024 Τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τον ρωσικό λαό καθώς και την οδύνη του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πτριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτών Ιερά Σύνοδος με αφορμή την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου. “Η Α. Θ. Παναγιότης και η περί Αυτήν Αγία και Ιερά Σύνοδος εξέφρασαν ωσαύτως...
23 Μαρτίου, 2024 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 22:21

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Συλλυπητήρια στον Ρωσικό λαό

Διαδώστε:
Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Συλλυπητήρια στον Ρωσικό λαό

Τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τον ρωσικό λαό καθώς και την οδύνη του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πτριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτών Ιερά Σύνοδος με αφορμή την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου.

“Η Α. Θ. Παναγιότης και η περί Αυτήν Αγία και Ιερά Σύνοδος εξέφρασαν ωσαύτως την οδύνην αυτών επί τω ακούσματι της εν Μόσχα συντελεσθείσης πολυνέκρου τρομοκρατικής ενεργείας, την οποίαν καταδικάζουν, ως εικός, μετ’ αποτροπιασμού, εκφράζοντες τα ειλικρινή και θερμά αυτών συλλυπητήρια τω προσφιλεί ρωσσικώ λαώ”, αναφέρει το ανακοινωθέν με το οποίο καταδικάζεται η τρομοκρατική επίθεση.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος συνέχισε τις εργασίες της το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου και προέβη σε αποφάσεις, μεταξύ των οποίων, αποδέχθηκε την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαίου, και κήρυξε την Ιερά Μητρόπολη σε χηρεία.

Παρακάτω οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου:

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος συνέχισε και σήμερον, 23ην Μαρτίου 2024, τας εργασίας αυτής, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, θεωρήσασα άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ’ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Κατ’ αυτήν, η Αγία και Ιερά Σύνοδος:

α) απεδέξατο την υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου διαβιβασθείσαν παραίτησιν του Σεβ. Μητροπολίτου Ντένβερ κ. Ησαίου, κηρύξασα την Ιεράν Μητρόπολιν ταύτην εν χηρεία, και

β) προυχώρησεν εις πλήρωσιν της Ιεράς Μητροπόλεως Λύστρων, διά της εκλογής εις αυτήν του πρώην Ντένβερ κ. Ησαίου.

Εν συνεχεία ο από Ζηνουπόλεως Σεβ. Μητροπολίτης Ιρλανδίας κ. Ιάκωβος ετέλεσε το Μικρόν και το Μέγα Μήνυμα αυτού και εδέχθη τα συγχαρητήρια του Παναγιωτάτου, των αγίων Αρχιερέων και των μελών της Πατριαρχικής Αυλής, οι οποίοι ηυχήθησαν εις αυτόν αφνειά ποιμαντορίαν.

Η Α. Θ. Παναγιότης και η περί Αυτήν Αγία και Ιερά Σύνοδος εξέφρασαν ωσαύτως την οδύνην αυτών επί τω ακούσματι της εν Μόσχα συντελεσθείσης πολυνέκρου τρομοκρατικής ενεργείας, την οποίαν καταδικάζουν, ως εικός, μετ’ αποτροπιασμού, εκφράζοντες τα ειλικρινή και θερμά αυτών συλλυπητήρια τω προσφιλεί ρωσσικώ λαώ.

Εν τέλει της συνεδρίας ταύτης, επί τη εισόδω εις την περίοδον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αντηλλάγησαν μεταξύ της Α. Θ. Παναγιότητος και του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου αι προσήκουσαι τη περιστάσει ευχαί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων