06/01/2020 06/01/2020 Στην προκυμαία της Σμύρνης θα πραγματοποιηθεί και φέτος, ανήμερα των Φώτων, η τελετή καθαγιασμού των υδάτων. Το 2016 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος επίσημος καθαγιασμός των υδάτων στη προκυμαία της Σμύρνης ύστερα από 94 χρόνια. Τα λιγοστά μέλη της ελληνικής παροικίας, μαζί με εκατοντάδες Έλληνες προσκυνητές, πολλοί από αυτούς απόγονοι Μικρασιατών θα βρεθούν και φέτος στο άλλοτε...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 8:51

Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στη Σμύρνη

Διαδώστε:
Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στη Σμύρνη

Στην προκυμαία της Σμύρνης θα πραγματοποιηθεί και φέτος, ανήμερα των Φώτων, η τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Το 2016 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος επίσημος καθαγιασμός των υδάτων στη προκυμαία της Σμύρνης ύστερα από 94 χρόνια.

Τα λιγοστά μέλη της ελληνικής παροικίας, μαζί με εκατοντάδες Έλληνες προσκυνητές, πολλοί από αυτούς απόγονοι Μικρασιατών θα βρεθούν και φέτος στο άλλοτε ακμάζον κέντρο του ελληνισμού για να γιορτάσουν μια από τις μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας.

Έτσι λοιπόν σήμερα, και όπως αναφέρει το πρόγραμμα,  μετά τον Όρθρο, τον Μ. Αγιασμό και την Αρχιερατική Θεία λειτουργία θα ακολουθήσει στις 13:00 μ.μ. η Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στην προκυμαία της Σμύρνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης, επέστρεψε στον τόπο όπου γεννήθηκε ύστερα από 98 χρόνια και αναμένεται να συμμετάσχει στην στην τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Προκυμαία της Σμύρνης».

Το Σάββατο το απόγευμα, η αποστολή των «κυανόλευκων» επισκέφθηκε, στην ιστορική Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος καλωσόρισε τον Απόλλωνα στην πρώτη του πατρίδα. Ο Σεβασμιώατος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο της παρουσίας της ομάδας του Απόλλωνα «στον τόπο όπου ιδρύθηκε και έλκει την καταγωγή της» όσο και «των μηνυμάτων που αυτή στέλνει ειδικά στις μέρες μας».  Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά οι δύο φιλικοί αγώνες με την ESTI αποτελούν «ένδειξη φιλίας και πρόταση ειρήνης».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων