16/09/2020 16/09/2020 Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση για τις μειονότητες των Πριγκηποννήσων στον εξωτερικό χώρο της Θεολογικής Σχολής. Μετά την προβολή του σχετικού ντοκυμαντέρ, μίλησαν οι δημιουργοί του και δέχθηκαν ερωτήσεις εκ μέρους του κοινού. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Ηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στον ξεριζωμό των...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:46

“Κατάφωρη αδικία αυτό που συμβαίνει στη Χάλκη”

Διαδώστε:
“Κατάφωρη αδικία αυτό που συμβαίνει στη Χάλκη”

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση για τις μειονότητες των Πριγκηποννήσων στον εξωτερικό χώρο της Θεολογικής Σχολής.

Μετά την προβολή του σχετικού ντοκυμαντέρ, μίλησαν οι δημιουργοί του και δέχθηκαν ερωτήσεις εκ μέρους του κοινού. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Ηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στον ξεριζωμό των μειονοτικών πληθυσμών των Πριγκηποννήσων, Ρωμιών, Αρμενίων, Σύρων και Εβραίων.

Ιδιαιτέρως επισήμανε την κατάφωρη αδικία που συντελείται μέχρι και σήμερα για τη Θεολογική Σχολή, η οποία αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην τουρκική επικράτεια που παραμένει κλειστό για σχεδόν 50 χρόνια και ευχήθηκε να εισακουσθεί το δίκαιο αίτημα του Πατριαρχείου και του Πατριάρχη προσωπικώς για την επαναλειτουργία της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων