14/07/2023 15/07/2023 Πραγµατοποιήθηκε τις προηγούµενες ηµέρες ενηµερωτική συνάντηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµανδρίτου κ. Σπυρίδωνος Κατραµάδου, Γραµµατέως, και του κ. Θεόδωρου Πιτταρά, Μέλους της ∆ιοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηµατικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, µε τον Παναγιώτατο Οικουµενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο στην Έδρα του Οικουµενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πανοσιολογιώτατος Γραµµατέας Αρχιµ. κ....
14 Ιουλίου, 2023 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 3:04

Κοινές δράσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Διαδώστε:
Κοινές δράσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Πραγµατοποιήθηκε τις προηγούµενες ηµέρες ενηµερωτική συνάντηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµανδρίτου κ. Σπυρίδωνος Κατραµάδου, Γραµµατέως, και του κ. Θεόδωρου Πιτταρά, Μέλους της ∆ιοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηµατικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, µε τον Παναγιώτατο Οικουµενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο στην Έδρα του Οικουµενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πανοσιολογιώτατος Γραµµατέας Αρχιµ. κ. Σπυρίδων Κατραµάδος, µε την παρουσία του Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, του κ. Θεόδωρου Πιτταρά, Μέλους της ∆ιοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηµατικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και του Μητροπολίτου Προύσης κ. Ιωακείµ από την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, ενηµέρωσε εκτενώς τον Παναγιώτατο για τις γενικότερες ποιµαντικές δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηµατικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνοντας ιδιαίτερη µνεία στα τέσσερα (4) ∆ιορθόδοξα Συνέδρια που έχουν πραγµατοποιηθεί κατά καιρούς (2009, 2016, 2018, 2019) στην Ελλάδα και στην υλοποίηση τόσο των προτάσεων, όσο και των συµπερασµάτων που έχουν προταθεί από αυτά ως καρπός των όλων εργασιών.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείµ ενηµέρωσε τον Παναγιώτατο και για την προηγηθείσα σύσκεψη, την ίδια ηµέρα, των πιο πάνω προσώπων στα Πατριαρχικά Γραφεία, αλλά και για τις ουσιαστικές προτάσεις που κατατέθηκαν εκατέρωθεν περί ενάρξεως κοινών δράσεων εντός του νέου Εκκλησιαστικού Έτους 2023-2024 της Μητρός Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Άκουσαν τις παραινέσεις και τις πεφωτισµένες σκέψεις του Παναγιωτάτου Πατριάρχου, ο οποίος επευλόγησε την όλη εργασία που γίνεται από την Εκκλησία της Ελλάδος µε υπεύθυνο τον φίλο Μητροπολίτη ∆ωδώνης κ. Χρυσόστοµο, Πρόεδρο, και επικρότησε την γόνιµη συνεργασία δίνοντας σχετικές κατευθύνσεις των τρόπων και των µεθόδων υλοποιήσεως µίας σειράς κοινών δράσεων αναφερόµενος ειδικά σε προσκυνηµατική περιήγηση µε χώρους και σταθµούς στην Ελλάδα και την Τουρκία που συνδέονται µε τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, τονίζοντας ότι ο νεώτεροι στα σχολεία αγνοούν ακόµα και πολύ βασικά ιστορικά πράγµατα. Παρέδωσε ως ευλογία στον π. Σπυρίδωνα Κατραµάδο σχετικό έντυπο υλικό µε τον τίτλο «IN THE FOOTSTEPS OF SAINT PAUL» από προηγούµενη εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αµερικής ενός Ακαδηµαϊκού Συµποσίου του έτους 2009 που έγινε επί του θέµατος αυτού µε την ευχή και ευλογία να υπάρξει συνεργασία για να επαναληφθεί και κάτι αντίστοιχο για την Εκκλησία στην Ελλάδα.

Τέλος, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Οικουµενικού Πατριάρχου, ο Πανοσιολογιώτατος Γραµµατεύς και ο κ. Θεόδωρος Πιτταράς, Μέλος της ∆ιοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου παρακάθησαν στην Πατριαρχική Τράπεζα και επέστρεψαν την εποµένη στην Αθήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων