01/06/2022 01/06/2022 Με την τέλεση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των εκ Προποντίδος και Ανατολικής Θράκης προσφύγων στο λιμάνι της πόλης ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.  Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/...
01 Ιουνίου, 2022 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 8:19

Κορυφώνεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βόρεια Ελλάδα

Διαδώστε:
Κορυφώνεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βόρεια Ελλάδα

Με την τέλεση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των εκ Προποντίδος και Ανατολικής Θράκης προσφύγων στο λιμάνι της πόλης ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Το πολυήμερο ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βόρεια Ελλάδα είχε ξεκινήσει την Τετάρτη 25 Μαϊου με πρώτο προορισμό την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Σίψας στη Δράμα όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύθλου. Ακολούθησε διήμερε επίσκεψη εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλοίκης, η επίσκεψη στον Δήμο Προποντίδας όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, η τριήμερη επίσκεψη στο Άγιον Όρος ενώ, από την Κυριακή το βράδυ βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Πριν την επιστροφή του στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Εν πλω επίσκεψη στις περιοχές Natura στον Δήμο Θερμαϊκού

Στην ακτογραμμή του Δήμου Θερμαϊκού και τις περιοχές Natura ξεναγήθηκε εν πλω ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Τρίτης.

Η ξενάγηση του Παναγιωτάτου ξεκίνησε από την προκυμαία των Νέων Επιβατών όπου επιβιβάστηκε στο πλοιάριο «Κωνσταντής» και αποβιβάστηκε στην προκυμαία της Νέας Μηχανιώνας.

Ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε για τις ιδιαίτερα σημαντικές ζώνες της λιμνοθάλασσας Αγγελοχωρίου και Επανομής, αλλά και για την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, μίλησε για τους πρώτους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και τη μεγάλη συγκίνηση των κατοίκων που υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη στα μέρη τους.

Διαβάστε ακόμα:

Η τρίτη ημέρα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Θεσσαλονίκη – Αγιασμοί, θεμέλιος λίθος και ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Θερμαϊκού

Προσκύνημα μνήμης στους τόπους των προσφύγων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Οικουμενικός Πατριάρχης σε Δήμαρχο Καλαμαριάς: «Το έργο σας συγκινεί και εμπνέει»

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καλαμαριά: Η συνεργασία με την κυβέρνηση, η δύναμη στις κρίσιμες ώρες και η βαριά ευθύνη

Οικουμενικός Πατριάρχης από Καλαμαριά: Όσο κρατάμε Χριστό και ελληνική παιδεία είμαστε ευλογημένοι – Δεύτερη ημέρα επίσκεψης σήμερα

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων