05/04/2019 05/04/2019 “Είναι ζήτημα τόσο ιστορικής μνήμης, όσο και συνέχειας για το Πατριαρχείο και την Ομογένειά μας στην Κωνσταντινούπολη, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης”. Αυτό τόνισε ο Κώστας Δέρβος, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Κώστας Δέρβος έλαβε την...
05 Απριλίου, 2019 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2019 - 18:35

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Στόχος η επαναλειτουργία της Θεολ. Σχολής της Χάλκης

Διαδώστε:
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Στόχος η επαναλειτουργία της Θεολ. Σχολής της Χάλκης

“Είναι ζήτημα τόσο ιστορικής μνήμης, όσο και συνέχειας για το Πατριαρχείο και την Ομογένειά μας στην Κωνσταντινούπολη, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης”. Αυτό τόνισε ο Κώστας Δέρβος, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Ο Κώστας Δέρβος έλαβε την ευχή και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου στον Ι.Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αδριανουπολεως, όπου ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παρέστη συμπροσευχόμενος στους Δ´ Χαιρετισμούς. Στη συζήτηση παρέστησαν ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ.Αμφιλόχιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.Κύριλλος και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Συμεών Αυγουστάκης, εκ της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Ο κ. Δέρβος διαβεβαίωσε τον Παναγιώτατο ότι θα αγωνιστεί,μεταξύ άλλων, για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα πάγιο, διαρκές, αλλά πρωτίστως δίκαιο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόκειται δυστυχώς απλά για την κορωνίδα των καταπατήσεων των θρησκευτικών ελευθεριών που υφίστανται οι ορθόδοξοι αδερφοί μας στην Τουρκία. Ο Κώστας Δέρβος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομογενεια διαχρονικά, όσο και για τις ανάγκες και τα θέματα της Ορθόδοξου Κοινοτητας στην Τουρκία σήμερα.
Αμέσως μετα ο Κώστας Δέρβος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην Αδριανούπολη, αρχαία και ιστορική εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, όπου ήρθα να εκφράσω τον αυτονόητο σεβασμό μου προς την Πρωτόθρονη και Μητέρα Εκκλησία του Γένους στο πρόσωπο του Προκαθημένου της, του Οικουμενικού Πατριάρχου μας. Είχαμε μια σύντομη πλην όμως εποικοδομητική συζήτηση με τον Παναγιώτατο. Η συζήτηση μας αυτή με γεμίζει ευθύνη: Ευθύνη να αγωνιστώ για τα δίκαια του Πατριαρχείου και πρωτίστως για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εξάλλου, η διεθνής έκταση που έχει πάρει συγκεκριμένο αίτημα καταδεικνύει και το πέρα για πέρα δίκαιο περιεχόμενό του. Στόχος δικός μου είναι να συμβάλει αποφασιστικά και το Ευρωκοινοβούλιο ώστε να αρθεί μια ιστορική αδικία που συντελείται από το 1971 μέχρι σήμερα.
Από εκεί και πέρα, μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αβύδων κ. Κύριλλο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών είχα την ευκαιρία να μάθω πολλές λεπτομέρειες για την κοινωνική δράση της Εκκλησίας, η οποία μέσα στην κρίση αναδείχθηκε σε πυλώνα διασφάλισης της ενότητας και της συνοχής των Ελλήνων. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η Εκκλησία μεταξύ των πολιτών σε όλες τις έρευνες. Και είμαι βέβαιος ότι η Εκκλησία θα αναδειχθεί θα επόμενα χρόνια σε παράγοντα ενίσχυσης της προσπάθειας των Ελλήνων για κοινή πρόοδο και προκοπή.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων