29/11/2020 29/11/2020 Tη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, η οποία αποτελεί και ημέρα εορτασμού της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας θα εορτάσουν στο Φανάρι στις 29 με 30 Νοεμβρίου. Στις 4 σήμερα το απόγευμα θα τελεστή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Μέγας Εσπερινός χοροστατουντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ....
29 Νοεμβρίου, 2020 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 11:15

Ξεκινούν οι εορτασμοί για την Θρονική Εορτή στο Φανάρι

Διαδώστε:
Ξεκινούν οι εορτασμοί για την Θρονική Εορτή στο Φανάρι

Tη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, η οποία αποτελεί και ημέρα εορτασμού της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας θα εορτάσουν στο Φανάρι στις 29 με 30 Νοεμβρίου.

Στις 4 σήμερα το απόγευμα θα τελεστή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Μέγας Εσπερινός χοροστατουντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στον φετινό ερτασμό θα παραβρεθεί Αντιπροσωπεία της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας καθώς και Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. Denys Shmyhal.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

«Ανακοινούται, ότι επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τη και Θρονική Εορτή της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τελεσθήσονται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, την μεν Κυριακήν, 29ην Νοεμβρίου, και ώραν 4:00 μ. μ., ο Μ. Εσπερινός, χοροστατούντος της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαί-ου, την δε Δευτέραν, 30ην ιδίου, η καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία. Tον θείον λόγον θα κηρύξη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Κατ᾿ αυτήν θα παραστή, ως κατ᾿ έτος, επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Ρώμης υπό την ηγεσίαν του Σεβ. Καρδιναλίου κ. Kurt Koch, Προέδρου του Ποντιφηκού Συμβου-λίου διά την προώθησιν της ενότητος των Χριστιανών. Επίσης θα παραστή Αντιπροσωπεία της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας ως και εφέτο ο Ἐξοχ. κ. Denys Shmyhal, Πρωθυπουργός της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων