22/01/2024 22/01/2024 Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γερμανού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στον νάρθηκα του ναϋδρίου της Σχολής, τελέστηκε χθες, Κυριακή των Δέκα Λεπρών, 21 Ιανουαρίου 2024, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή, σήμερα, των Αγίων Μαξίμου του Ομολογητού και Νεοφύτου του...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 12:11

Κυριακή των Δέκα Λεπρών στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Κυριακή των Δέκα Λεπρών στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γερμανού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στον νάρθηκα του ναϋδρίου της Σχολής, τελέστηκε χθες, Κυριακή των Δέκα Λεπρών, 21 Ιανουαρίου 2024, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή, σήμερα, των Αγίων Μαξίμου του Ομολογητού και Νεοφύτου του Μάρτυρος, ανεγνώσθησαν υπό του Καθηγουμένου νεκρώσιμα τρισάγια υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Πατριαρχών Νεοφύτου του Η’, ενταφιασμένου στο κοιμητήριο της Σχολής, και Μαξίμου του Ε’, των μακαριστών Ιεραρχών Σταυρουπόλεως Μαξίμου, τελευταίου Σχολάρχου αυτής, Λαοδικείας Μαξίμου και Σάρδεων Μαξίμου, Εφόρων, Σερρών Μαξίμου, Πιττσβούργου Μαξίμου, και Ευμενείας Μαξίμου, καθώς του μακαριστού Αθανασίου Σιμιτσίογλου, παλαιού κατοίκου της Χάλκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων