24/05/2020 24/05/2020 Χροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, σήμερα, Κυριακή του Τυφλού, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Νάο του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Για ακόμη μια Κυριακή η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χωρίς την παρουσία των πιστών, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί στην Τουρκία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου. Ιερά Εικόνα που...
24 Μαΐου, 2020 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 16:08

Κυριακή του Τυφλού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Κυριακή του Τυφλού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Χροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, σήμερα, Κυριακή του Τυφλού, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Νάο του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Για ακόμη μια Κυριακή η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χωρίς την παρουσία των πιστών, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί στην Τουρκία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου.

Ιερά Εικόνα που βρίσκεται στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και απεικονίζει την θεραπεία του εκ γενετής Τυφλού.

 

 

Δήλωση στήριξης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης 

Δήλωση στήριξης προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολής του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα κακόβουλα δημοσιεύματα για σύνδεση του Παναγιωτάτου με την οργάνωση ΦΕΤΟ.

Η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Πρόσφατα υπήρξε ένα ενοχλητικό άρθρο στον τουρκικό Τύπο, που ισχυρίστηκε ως λίβελλος ότι αρκετές θρησκευτικές προσωπικότητες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του Οικουμενικού Πατριάρχη του Βαρθολομαίου, ήταν συνεργάτες του κινήματος Fethullah Gülen.

Το άρθρο υποστηρίζει αβάσιμα ότι οι συνεργάτες σε αυτό το κίνημα, ένα κίνημα που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, ήταν υποστηρικτές της απόπειρας πραξικοπήματος, που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία το 2016. Αυτές οι ψευδείς και επικίνδυνες δηλώσεις είναι απλά απαράδεκτες. Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά μια τέτοια κατηγορητική γλώσσα. Επιπλέον, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Νιου Τζέρσεϋ υποστηρίζει πλήρως τον πνευματικό μας ηγέτη, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το Κέντρο της Ορθοδοξίας, εν αντιθέσει με αυτούς τους ψευδείς κι αβάσιμους ισχυρισμούς.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήταν πάντα Χριστοκεντρικό. Οι προσπάθειές του να φέρει κοντά στην αγάπη ανθρώπους από διάφορα υπόβαθρα ήταν το αποκορύφωμα της δια βίου διακονίας του Παναγιωτάτου. Επιπλέον, το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξε και θα είναι πάντα η Εκκλησία της ειρήνης, της αγάπης και της πιστής αφοσίωσης στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Οι πραγματικά ανησυχητικές δηλώσεις που τον εμπλέκουν προέρχονται από αυτήν την προκατειλημμένη έκθεση Τύπου δεν είναι καθόλου ανεύθυνες, καθώς επιδιώκουν να προκαλέσουν δυσαρέσκεια εναντίον κοινοτήτων που έχουν ήδη υποφέρει πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα. Επιπλέον, αυτές οι δηλώσεις εμποδίζουν τη θετική συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών κοινοτήτων. Είναι η ειλικρινής μου ελπίδα και προσευχή η αλήθεια να κυριαρχεί (και να κυριαρχήσει) και ο λαός να μην παρασυρθεί από αυτήν την επαίσχυντη επίδειξη προκατάληψης και, αντ’  αυτού, να κοιτάξει προς τα δια βίου αξιοθαύμαστα λόγια και έργα της Αυτού Παναγιότητός του, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα του ζωντανού Ευαγγελίου του Χριστού.

Προσεύχομαι, ώστε ο Κύριος, ο Θεός και Σωτήρας μας, ο Ιησούς Χριστός, που είναι «η οδός, η αλήθεια και η ζωή» (Ιωάννης 14: 6) να σας φυλάσσει.

Φωτογραφία: Νίκου Μαγγίνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων