23/10/2022 25/10/2022 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη την Κυριακή Στ΄ Λουκά 23 Οκτωβρίου 2022 στο δυτικό Λονδίνο, όπου προεξήρχε του Πατριαρχικού Συλλείτουργου που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.     Ο Παναγιώτατος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να προστεί, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας...
23 Οκτωβρίου, 2022 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 21:20

Λονδίνο: Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας

Διαδώστε:
Λονδίνο: Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη την Κυριακή Στ΄ Λουκά 23 Οκτωβρίου 2022 στο δυτικό Λονδίνο, όπου προεξήρχε του Πατριαρχικού Συλλείτουργου που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

 

 

Ο Παναγιώτατος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να προστεί, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, των εορταστικών εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

 

 

Ο Παναγιώτατος χοροστατεί σε λειτουργίες σε ναούς στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς να τον τιμήσουν από κοντά.

 

 

Την Κυπριακή και Ελληνική πολιτεία αντίστοιχα στο Συλλείτουργο αντιπροσώπευσαν ο Επίτροπος Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς επίσης ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής Ανδρέας Κακουρής και ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης.

 

 

Το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου 2022 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε σε δείπνο με μέλη της νεολαίας της Eλληνορθόδοξης παροικίας. Στην ομιλία του o Παναγιώτατος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνάθροιση πολλών νέων, ενώ δεν παρέλειψε για ακόμη μια φορά να καταδικάσει τον «απρόκλητο και διαβολικό» πόλεμο που προκάλεσε η Ρωσία στην Ουκρανία, με παγκόσμιες επιπτώσεις.

 

 

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στον Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς και στο επίσημο δείπνο για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Λόρδο Ahmad του Wimbledon, Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και τα Ηνωμένα Έθνη. Επίσης, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Ιερό Ν αό Αγίων Δώδεκα Αποστολών Hertfordshire, όπου θα ευλογήσει την έναρξη των Κοινωφελών δραστηριοτήτων του, θα έχει συναντήσεις με Χριστιανούς ηγέτες του Λονδίνου, καθώς και με τους Πρέσβεις της Ελλάδας κ. Ιωάννη Ραπτάκη και της Τουρκίας κ. Umit Yalcin.

Το πρωί της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2022 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νέο Βασιλιά Κάρολο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, πριν αναχωρήσει για το Φανάρι αργότερα την ίδια μέρα.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας του Πατριαρχείου, ο κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Επίσης, στο πρόγραμμά της επίσκεψης τον Παναγιώτατο πλαισιώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Essex: Χειροτονία μοναχού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Δημητρίου Edmonton (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη – Ανδρέα Κατσανιώτη στο Έσσεξ

Στις 25 Οκτωβρίου η συνάντηση Βαρθολομαίου – Βασιλιά Καρόλου

Οι πιστοί της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων έραιναν με άνθη τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων – Δοξολογία στον Ι.Ν Αγίων Πάντων Λονδίνου

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Λονδίνο

 

 

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων