18/09/2020 18/09/2020 Η τρέχουσα πανδημική εξέλιξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οδηγούν στη ματαίωση της προγραμματισμένης για την ερχόμενη εβδομάδα επίσκεψης στην Αυστρία, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, το μεθεπόμενο Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, θα έθετε τον θεμέλιο λίθο του πρώτου ορθόδοξου μοναστηριού στην Αυστρία -που θα είναι και το πρώτο στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης. Αρχικά,...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 10:52

Ματαιώνεται η επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στην Αυστρία

Διαδώστε:
Ματαιώνεται η επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στην Αυστρία

Η τρέχουσα πανδημική εξέλιξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οδηγούν στη ματαίωση της προγραμματισμένης για την ερχόμενη εβδομάδα επίσκεψης στην Αυστρία, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, το μεθεπόμενο Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, θα έθετε τον θεμέλιο λίθο του πρώτου ορθόδοξου μοναστηριού στην Αυστρία -που θα είναι και το πρώτο στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης.

Αρχικά, η επίσημη θεμελίωση ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Ιουνίου, αλλά είχε αναβληθεί τότε στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, και τώρα θα πραγματοποιηθεί τρεις μήνες αργότερα, από τον μητροπολίτη Αυστρίας-έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιο, ενώ τα έργα κατασκευής θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτό το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι θα ανεγερθεί στο Σαντ Αντρέ αμ Τσίκζεε του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, στην Ανατολική Αυστρία στα σύνορα με την Ουγγαρία. Ανακοινώνοντας, τον Οκτώβριο του 2014, την ίδρυση και προσεχή ανέγερση της «πρώτης οργανωμένης ορθόδοξης μονής στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης», ο μητροπολίτης Αρσένιος είχε εκφράσει την πεποίθησή του, πως αυτή θα αποτελέσει «γέφυρα» που θα ενώνει την Αυστρία με την Ελλάδα.

Το μοναστήρι στο Σαντ Αντρέ, προβλέπεται να αποτελείται από τέσσερις πτέρυγες , διατεταγμένες σε σχήμα πλατείας, στο κέντρο της οποίας θα υπάρχει μια εκκλησία, το υψηλότερο σημείο της οποίας θα υψωθεί περίπου 13 μέτρα, και η οποία θα ανεγερθεί στην πρώτη φάση των εργασιών. Θα ακολουθήσει η ανέγερση των άλλων κτιρίων -τα κελιά για τους μοναχούς, αίθουσες υποδοχής, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, διπλανά δωμάτια και εργαστήρια, ενώ προγραμματίζεται επίσης ένας ξενώνας.

Στην Αυστρία, όπου ο αριθμός των ορθοδόξων ανέρχεται σε περίπου 500.000, αποτελώντας τη δεύτερη θρησκευτική κοινότητα (μετά τη ρωμαιοκαθολική), υπάρχουν επτά δικαιοδοσίες ορθοδόξων Εκκλησιών. Πρόκειται για τις δικαιοδοσίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας και της Σερβίας, που εκπροσωπούνται στη Συνέλευση των ορθοδόξων επισκόπων, της οποίας προεδρεύει ο μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων