17/12/2021 18/12/2021 Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Θεοφανούς της Βασιλίσσης, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε, την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, κατά την Αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα. Εκκλησιάστηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2021 - 0:15

Πατριάρχης: «Εκκλησία και Επιστήμη δεν είναι αντίπαλοι»

Διαδώστε:
Πατριάρχης: «Εκκλησία και Επιστήμη δεν είναι αντίπαλοι»

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Θεοφανούς της Βασιλίσσης, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε, την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, κατά την Αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, πολυμελής όμιλος Καθηγητών και μαθητών από το 2ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου Πειραιά, και πιστοί από την Πόλη.

Μετά την θεία λειτουργία ο Πατριάρχης απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τους μαθητές από το Κερατσίνι προτρέποντάς τους, μεταξύ άλλων, να είναι πάντοτε άνθρωποι αγάπης και αυτοθυσίας, ειλικρινείς και έντιμοι. Ο Παναγιώτατος μίλησε για την διαχρονική προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία, ζητώντας τους να μεταφέρουν στους οικείους τους, στους συμμαθητές και τους καθηγητές τους την ευλογία, τις ευχές, την αδιάλειπτη αγάπη και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Απευθυνόμενος προς όλους τους πιστούς, ο Πατριάρχης τους προέτρεψε για άλλη μία φορά να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των επιστημόνων, και να μην έχουν καμμία επιφύλαξη ως προς τα μέσα τα οποία μας δίδει η επιστήμη, επαναλαμβάνοντας ότι Εκκλησία και Επιστήμη δεν βρίσκονται σε αντιπαλότητα, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται για το καλό του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Την ημέρα της εορτής, όπως και κατά τον Μ. Εσπερινό της παραμονής, το ιερό λείψανο της Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό, εκτέθηκε προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό:

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων