06/02/2023 06/02/2023 Με την ευχή η Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης να επαναλειτουργήσει ολοκληρώθηκαν και εφέτος, οι εργασίες του διημέρου του Δ.Σ και των Μελών της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και Φίλων αυτής, στην έδρα της Εστίας στην Αθήνα. Στην Τακτική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 4/2, ημέρα Σάββατο, τα Μέλη της Εστίας, κατόπιν διαβουλεύσεων ενέκριναν τα πεπραγμένα...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 10:04

Με τις ευχές η Θεολογική Σχολή της Χάλκης να επαναλειτουργήσει

Διαδώστε:
Με τις ευχές η Θεολογική Σχολή της Χάλκης να επαναλειτουργήσει

Με την ευχή η Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης να επαναλειτουργήσει ολοκληρώθηκαν και εφέτος, οι εργασίες του διημέρου του Δ.Σ και των Μελών της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και Φίλων αυτής, στην έδρα της Εστίας στην Αθήνα.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 4/2, ημέρα Σάββατο, τα Μέλη της Εστίας, κατόπιν διαβουλεύσεων ενέκριναν τα πεπραγμένα της χρήσεως 2022, ενέκριναν τον Οικονομικό Απολογισμό της ίδιας χρήσεως καθώς και τον Προϋπολογισμό του έτους 2023, προεδρεύοντος του Mητροπολίτη Αννέων κ. Μακαρίου, παρόντος επίσης του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Την επόμενη, 5 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου προεξάρχοντος του ομογάλακτου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου, παρόντων των συμπροσευχομένων Σεβ. Μητροπολιτων Αννέων κ. Μακαρίου και Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Κατόπιν της καθιερωμένης φωτογραφίας, τα Μέλη και οι φίλοι της Εστίας, μετέβηκαν στην Έδρα της Εστίας για την ευλογία και κοπή της Βασιλόπιττας διά χειρός του Μητροπολίτη κ. Μακαρίου, ως Εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Επιτίμου Προέδρου της Εστίας.

Ο χορός των Μελών στην αρχή έψαλε το “Ευλογητός ει Χριστέ..” το “Εις πάσαν την γην…” τον “Πολυχρόνιο της Α.Θ. Παναγιότητος “. Ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου, κ. Μακάριος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη.

Στην συνέχεια έγινε η καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου και η ανάγνωση της ειδικής για την ημέρα Επιστολής του Οικ. Πατριάρχη προς την ομήγυρη, η διανομή της πίττας από τον Μητροπολίτη Αννέων, και το πέρας της τελετής, με πολλές ευχές από όλους για την Επαναλειτουργία της Τροφού Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων