26/01/2023 04/02/2023 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε, σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2023, από το Παραθρόνιο του Πατριαρχικού Ναού, στον Μέγα Εσπερινό για την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Κατά παλαιά παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε, η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, ενώ τα Ιερά...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 22:21

Μέγας Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Μέγας Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε, σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2023, από το Παραθρόνιο του Πατριαρχικού Ναού, στον Μέγα Εσπερινό για την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Κατά παλαιά παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε, η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, ενώ τα Ιερά Λείψανά του, που επεστράφησαν πριν λίγα χρόνια από την Ρώμη, εκτέθηκαν στον σολέα προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Δείτε σε επανάληψη την Πατριαρχική Χοροστασία στον Μ. Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου στους παρακάτω συνδέσμους:

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων