28/10/2022 28/10/2022 Σε κλίμα σεβασμού, συγκίνησης και επισημότητας τελέστηκαν το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «ΙΜΒΡΟΣ η Χαριεστάτη» από τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Η έκθεση, η οποία είναι υπό την αιγίδα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μετσόβου και του Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Καχριμάνη, είναι αφιερωμένη...
28 Οκτωβρίου, 2022 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 13:31

Μέτσοβο: Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε Έκθεση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ίμβρο

Διαδώστε:
Μέτσοβο: Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε Έκθεση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ίμβρο

Σε κλίμα σεβασμού, συγκίνησης και επισημότητας τελέστηκαν το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «ΙΜΒΡΟΣ η Χαριεστάτη» από τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η έκθεση, η οποία είναι υπό την αιγίδα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μετσόβου και του Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Καχριμάνη, είναι αφιερωμένη στα 61 έτη αόκνου υπηρεσίας  του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως και αποτελεί ένα αντίδωρο προς το πρόσωπό Του για την πρόσφατη επίσκεψη – ευλογία στο μέγα βλαχοχώρι, το αρχοντικό Μέτσοβο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Λαογραφικό Μουσείο ΤΣΑΝΑΚΑ του Δήμου Μετσόβου υπό την οργάνωση και επιμέλεια του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Β. Τερψίδη και με την αφιλοκερδή συμπαράσταση πολλών φίλων.

Κατά την ομιλία του ο εμπνευστής της έκθεσης κ. Κωνσταντίνος Τερψίδης αναφέρθηκε στην άρρηκτη σχέση της επί 270 χρόνων πρώην Πατριαρχικής εξαρχίας και μετέπειτα Μητρόπολης του Μετσόβου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τους στενούς δεσμούς της Ίμβρου και των Ιμβρίων με το Μέτσοβο και τους Μετσοβίτες, καθώς και την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Ίμβριου. Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πληρέστερη οργάνωση και προβολή της. Αναφέρθηκε στον στόχο της έκθεσης, ο οποίος εκτός των άλλων είναι να γίνει γνωστή η πολύπαθη και χαριεστάτη νήσος, η δυστυχώς άγνωστη στην Ήπειρο και κυρίως τη νεολαία, όλα τα σχολεία της οποίας ενημερώθηκαν μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης την οποία και ευχαρίστησε.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων