11/02/2024 11/02/2024 Στη νομική αναγνώριση της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Λιθουανία προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, το οποίο απεφάνθη ότι αυτή πληροί τις απαιτήσεις για την εγγραφή της στο Μητρώο Νομικών Προσώπων ως μιάς εκ των εννέα παραδοσιακών θρησκευτικών κοινοτήτων, με βάση τη Λιθουανική νομοθεσία. Επί κεφαλής της Εξαρχίας ανέλαβε, κατόπιν σεπτής Πατριαρχικής εντολής, ο...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:06

Νομική αναγνώριση της Πατριαρχικής Εξαρχίας Λιθουανίας από τις Κρατικές Αρχές της χώρας

Διαδώστε:
Νομική αναγνώριση της Πατριαρχικής Εξαρχίας Λιθουανίας από τις Κρατικές Αρχές της χώρας

Στη νομική αναγνώριση της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Λιθουανία προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, το οποίο απεφάνθη ότι αυτή πληροί τις απαιτήσεις για την εγγραφή της στο Μητρώο Νομικών Προσώπων ως μιάς εκ των εννέα παραδοσιακών θρησκευτικών κοινοτήτων, με βάση τη Λιθουανική νομοθεσία.

Επί κεφαλής της Εξαρχίας ανέλαβε, κατόπιν σεπτής Πατριαρχικής εντολής, ο Οσιολ. Ιερομόναχος κ. Ιουστίνος Kiviloo, ενώ σε αυτήν ήδη υπάγονται δέκα κληρικοί, οι οποίοι διακονούν ισάριθμες κοινότητες σε όλη την χώρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων