08/06/2022 08/06/2022 Το πρόγραμμα εορτασμού της εορτής της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα συλλειτουργήσει στο Φανάρι με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αχρίδος την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Σταυροδομίου....
08 Ιουνίου, 2022 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 14:40

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος στο Φανάρι και στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος στο Φανάρι και στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου

Το πρόγραμμα εορτασμού της εορτής της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα συλλειτουργήσει στο Φανάρι με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αχρίδος την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Σταυροδομίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Επί τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι κατά τον Μ. Εσπερινό του Σαββάτου, 11 Ιουνίου 2022, και ώρα 4 μ.μ., και θα προστή της Θείας Λειτουργίας την επομένη, Κυριακή 12 Ιουνίου, κατά την οποία θα συλλειτουργήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος.

Μετά την απόλυση, ο Πατριάρχης θα τελέσει τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και θα αναγνώσει τις ευχές της Γονυκλισίας.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου, ο Πατριάρχης θα εκκλησιασθεί από του Ιερού Βήματος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, προεξάρχοντος της Θείας Λειτουργίας του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Στεφάνου και συνιερουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ηρακλείας Λυγκηστίδος κ. Κλήμεντος και Oντανίας κ. Παρθενίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων