02/12/2023 02/12/2023 Επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε την 1η Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, κληρικούς και πολυπληθείς ομίλους προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Κρήτης. Τους αγίους Αρχιερείς και τους ευλαβείς προσκυνητές υποδέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
02 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:20

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε την 1η Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, κληρικούς και πολυπληθείς ομίλους προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Τους αγίους Αρχιερείς και τους ευλαβείς προσκυνητές υποδέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη, ενώ αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής, στην πριν από 52 χρόνια αναστολή της λειτουργίας της και στην προσφορά της στα θεολογικά γράμματα, την Εκκλησία και το Γένος.

Κατά την αντιφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον αγ. Καθηγούμενο για την υποδοχή και αναφέρθηκε στην προσωπική του γνωριμία με τον τελευταίο Σχολάρχη της Χάλκης, μακαριστό Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο και τον Καθηγητή της Σχολής Εφέσου Χρυσόστομο, υπογραμμίζοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς της Θεολογικής Σχολής με την Κρήτη και την ύπαρξη πολλών Κρητών αποφοίτων.

Ακολούθως, οι Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς και οι πολυπληθείς προσκυνητές ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, τις παλαιές αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων