22/07/2022 22/07/2022 Στην εκλογή του από Τελμησσού Ιώβ σε Μητροπολίτη Πισιδίας προέβη σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Τη χαρά της για την εκλογή εξέφρασε η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου καθώς ο Σεβασμιώτατος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι. “Εξελέγη πριν λίγα...
22 Ιουλίου, 2022 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2022 - 14:14

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ εξελέγη νέος Μητροπολίτης Πισιδίας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ εξελέγη νέος Μητροπολίτης Πισιδίας

Στην εκλογή του από Τελμησσού Ιώβ σε Μητροπολίτη Πισιδίας προέβη σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Τη χαρά της για την εκλογή εξέφρασε η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου καθώς ο Σεβασμιώτατος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι.

“Εξελέγη πριν λίγα λεπτά Μητροπολίτης Πισιδίας ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ως Συνοδικός Πάρεδρος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετείχε της Εκλογής Αυτού. Άξιος!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ διαδέχεται τον προσφάτως κοιμηθέντα μακαριστό Μητροπολίτη Πισιδίας κυρό Σωτήριο.

Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Πισιδίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, κατά κόσμον Ιχόρ Βλαντιμίρ Γκέτσα, γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 31 Ιανουαρίου 1974.

Μοναχός εκάρη στις 17 Μαΐου 1998 στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στη Γαλλία (μετόχιον της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους).

Χειροτονήθηκε Διάκονος στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 29 Σεπτεμβρίου 1996 και Πρεσβύτερος στις 20 Ιουνίου 2003 στο Παρίσι. Αρχιμανδρίτης χειροθετήθηκε στις 18 Ιουλίου 2004.

Το 2010 ενεγράφη στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Από το 1992 έως το 1996 παρακολούθησε θεολογικές σπουδές στο Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου στην πόλη Winnipeg του Καναδά και παράλληλα πανεπιστημιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Manitoba.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Αγίου Σεργίου των Παρισίων και είναι Διδάκτωρ Ορθοδόξου Θεολογίας του Ινστιτούτου του Αγίου Σεργίου και της Ρωμαιοκαθολικής Θεολογίας του Καθολικού Ινστιτούτου των Παρισίων.

Ως Καθηγητής της Λειτουργικής και της Εκκλησιαστικής Ιστορίας έχει διδάξει στο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου, στο Ανώτατο Ινστιτούτο της Λειτουργικής και στο Ινστιτούτο των Οικουμενικών Σπουδών του Καθολικού Πανεπιστημίου των Παρισίων. Από του έτος 2010 διατελεί Καθηγητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, του οποίου διορίστηκε Κοσμήτορας την 20η Φεβρουαρίου 2019 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το 2013 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού και Πατριαρχικός Έξαρχος των Ορθοδόξων Ενοριών Ρωσικής Παραδόσεως της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Σεβασμιώτατος έχει πλούσιο ποιμαντικό, λειτουργικό, επιστημονικό, συγγραφικό και εκδοτικό έργο. Επίσης, έχει προσφέρει πολλές υπηρεσίες με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους Ιερούς Κανόνες και τις μακραίωνες παραδόσεις του Οικουμενικού Θρόνου, ως Μέλος Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Εταιρειών και ιδιαίτερα στους τομείς της Θρησκευτικής Φιλοσοφίας, της Λειτουργικής Θεολογίας, στον διάλογο μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων και ως Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών.

Είναι αγαπητός εν Χριστώ αδελφός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου. Επισκέπτεται δε συχνότατα την Ιερά Μητρόπολη, αποσπώντας την εκτίμηση και το σεβασμό του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς ποιμνίου αυτής, αφού διακρίνεται για την ευλάβεια, την σοβαρότητα, το φιλακόλουθο πνεύμα, την πλούσια θύραθεν και θεολογική του παιδεία.

Μητροπολίτης Πισιδίας εξελέγη την 22α Ιουλίου 2022 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων