25/08/2023 25/08/2023 Την 1η Σεπτεμβρίου, αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή του Εκκλησιαστικού έτους τιμά και φέτος το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Πρωτόθρονη Εκκλησία. Την 1η Σεπτεμβρίου έχει αφιερώσει η Μητέρα Εκκλησία στην προστασία του Περιβάλλοντος για αυτό και θα αναγνωστεί και το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινωθέν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, τελείται στον Πατριαρχικό...
25 Αυγούστου, 2023 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2023 - 21:09

Ο εορτασμός της Ινδίκτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Ινδίκτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την 1η Σεπτεμβρίου, αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή του Εκκλησιαστικού έτους τιμά και φέτος το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Πρωτόθρονη Εκκλησία. Την 1η Σεπτεμβρίου έχει αφιερώσει η Μητέρα Εκκλησία στην προστασία του Περιβάλλοντος για αυτό και θα αναγνωστεί και το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινωθέν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, τελείται στον Πατριαρχικό Ναό η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποία αρχαία Ιερά Εικόνα τεθησαύρισται σε αυτόν

Κατά τον Μ. Εσπερινόν της παραμονής, Πέμπτης, 31ης Αυγούστου, και ώραν 6:00 μ.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, την επομένη, ημέρα της Εορτής, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, τη συμμετοχή των Συνοδικών και Ενδημούντων Αρχιερέων.

Η Εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις προσκύνησξ εν τω Σωλέα. Κατά την Θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί και ειδικό Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

«Διά τους επιθυμούντας να εκκλησιασθούν κατά τον τελεσθησόμενον εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή Εσπερινόν της Εορτής διατίθεται λεωφορείον, το οποίον θα εκκινήση την 5ην μ.μ. ώραν εκ της πλατείας Ταταούλων (Κουρτουλούς), διερχόμενον την 5.15 μ.μ. έμπροσθεν της Όπερας Ταξείμ, μετ’ επιστροφής εις τα ίδια μετά το τέλος του Εσπερινού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων