25/03/2020 25/03/2020 Με δωρική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη, 25 Μαρτίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. Λόγω της εξαιρετικής κατάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, με...
25 Μαρτίου, 2020 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 15:33

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Οικ. Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Οικ. Πατριαρχείο

Με δωρική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη, 25 Μαρτίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Λόγω της εξαιρετικής κατάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, με την συμμετοχή μόνο των κληρικών και ελαχίστων λαϊκών μελών της Πατριαρχικής Αυλής.

Εκκλησιάστηκαν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Σηλυβρίας Μάξιμος, και ο Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν.

Εν συνεχεία ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στις 2 το μεσημέρι,ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του  Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκου, προσευχήθηκε, μαζί με μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο, για το τέλος της πανδημίας του Κορονοϊου.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος, μιλώντας στην ιταλική γλώσσα, απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης προς τον ιδιαιτέρως δοκιμαζόμενο λαό της Ιταλίας.

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Μαγγίνας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων